четвер, 02 жовтня 2008 09:44

Катеринчук пояснив, чому потрібно знизити прохідний бар"єр в Раду

Депутат Верховної Ради, лідер Європейської партії Микола Катеринчук (фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") пропонує парламенту знизити прохідний бар"єр у Раду з 3 до 2%.

Про це повідомила його прес-служба.

Відповідно до повідомлення, відповідний законопроект він зареєстрував у парламенті 1 жовтня під N 3109-1.

"Я вважаю, що збереження високого прохідного бар"єра буде мати наслідком зниження рівня представництва інтересів громадян. Крім того, негативним наслідком високого виборчого бар"єра є збільшення кількості так званих бонусних мандатів, які буде розділено між політичними партіями, які перебороли високий прохідний бар"єр", - пояснює депутат.

На думку Катеринчука, прийняття такого законопроекту буде сприяти демократизації українського суспільства.

При цьому парламентарій підкреслив, що у разі призначення позачергових виборів Ради, неприпустимим є їхнє проведення за нинішньою виборчою системою.

Депутати Ради Володимир Стретович і Володимир Марущенко (обидва - з фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") пропонують парламенту знизити прохідний бар"єр у Раду з 3 до 1%.

На початку вересня депутат Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Терьохін ініціював підняття прохідного бар"єра в парламент із 3 до 10%, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук пояснив, чому потрібно знизити прохідний бар"єр в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі