вівторок, 22 квітня 2008 09:16

Катерина Ющенко візьме під опіку "Мистецький арсенал"

Президент Віктор Ющенко вважає доцільним розширити участь благодійного фонду "Україна 3000" у низці культурних проектів, серед яких і "Мистецький арсенал".

Про це президент сказав під час засідання наглядової ради міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", засновником якого є сам Ющенко.

Керівники департаментів "Україна 3000" поінформували главу держави про результати роботи фонду у 2007 році. Йшлося, зокрема, про підсумки діяльності фонду в загальному контексті благодійної роботи, яка проводиться в Україні.

Президент назвав доцільним розширення участі фонду у низці культурних проектів, зокрема, щодо відзначення Голодомору 1932–1933 років, вшанування таких історичних дат, як Батуринська трагедія, бій під Крутами, а також такого масштабного проекту, як "Мистецький арсенал".

"Це найбільший український мистецький проект. Це перший музей України. Переконаний, що "Україна 3000" повинна побачити свою місію в частині цього проекту", – вважає Ющенко.

Президент також запропонував фонду активніше зайнятися підтримкою народних промислів та народного мистецтва.

Головою наглядової ради фонду "Україна 3000" є дружина президента Катерина Ющенко.

За даними ГоловКРУ, з 10 млн. грн., направлених українськими меценатами на реалізацію проекту "Мистецький арсенал", тільки 2 були витрачені на статутну діяльність держпідприємства з аналогічною назвою.

За матеріалом: Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко візьме під опіку "Мистецький арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі