понеділок, 22 грудня 2008 09:11

Катерина Ющенко відзвітувала про гроші на свою благодійність

Дружина президента Катерина Ющенко запевняє, що благодійний фонд "Україна 3000", який вона очолює, не використовує адміністративний ресурс або бюджетні кошти.

Про це вона заявила тижневику "Дзеркало тижня", коментуючи перспективи благодійної діяльності в умовах кризи, а також діяльності її фонду в разі не переобрання Віктора Ющенка президентом на наступних виборах.

"Наш фонд не використовує адміністративний ресурс або бюджетні кошти. Ми не отримуємо коштів від державних компаній або компаній, які контролюються державою. Ми будуємо прозорі та відкриті стосунки з нашими благодійниками", - сказала Катерина Ющенко.

"Тому я переконана, питання полягає не в прізвищі президента. Питання в тому, щоб це була людина високоморальна, для якої благодійність є покликом серця і нормою життя", - вважає дружина президента.

На її думку, "цього буде достатньо не тільки для того, щоб наш фонд зберіг свої програми та проекти, а й для того, щоб з"являлися і успішно працювали й інші благодійні організації нашої країни".

"Такі організації за кордоном плідно працюють без прив"язки до будь-якого політичного лідера. Я намагалася зробити наш фонд такою організацією, яка зможе вижити та продовжити працювати, незважаючи на зміни у політиці", - зазначила Катерина Ющенко

"Те, що я дружина президента, можливо, й відкриває мені додаткові двері, але це не основна причина того, чому наші благодійники підтримують проекти та програми фонду. Насправді їх приваблюють сильні й цікаві програми та чітка й прозора система фінансового звітування, конкретний результат", - сказала вона.

"Крім того, у мене є надія створити ендаумент для нашого фонду [...] Це означає, що донори кладуть свої гроші на рахунок благодійної організації або на тривалий час, або назавжди", - додала голова фонду "Україна 3000".

За її даними, адміністративні витрати цього фонду "за останні три роки становлять трохи більш ніж 3,5 мільйони гривень, це менш як 10% від наших видатків".

Катерина Ющенко визнала, що в умовах кризи фінансування благодійних проектів скорочується. Втім, вона зазначила, що "база донорів фонду "Україна 3000" є диверсифікованою, і таким чином ми значно менше ризикуємо".

А щодо фонду "Зігрій любов"ю дитину", очолюваного дочкою президента Віталіною, вона зазначила, що Національна рада, очолювана Віталіною, провела добру роботу з пошуку донорів: "Ви, я або вона можемо не розуміти, або не погоджуватися з джерелами багатства всіх цих донорів, але абсолютно правильним є те, що їхні кошти будуть використані на таку добру справу, а не підуть десь за кордон".

"Якщо донори припинять фінансування цієї програми, вони припинять не підтримку благодійної програми Віталіни Ющенко, вони припинять фінансову допомогу родинам, яким вона намагається допомогти", - наголосила Катерина Ющенко.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко відзвітувала про гроші на свою благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі