пʼятниця, 29 лютого 2008 09:02

Катерина Ющенко стала "християнкою року"

За результатами всеукраїнського конкурсу, який проводила Спілка християнських письменників України, дружина президента Катерина Ющенко отримала почесне звання "Людина року в християнстві – 2007 року".

Про це повідомив на прес-конференції у четвер голова Спілки ХПУ Костянтин Шаповалов.

Він зазначив, що це преміювання відбувається вперше, але висловив сподівання, що воно стане традиційним і щорічним.

Як зазначив Шаповалов, згідно з Положенням конкурсу про присудження почесного звання, кандидатами можуть бути особи, які сповідують християнську віру, зробили значний внесок в утвердження християнських цінностей в житті, культурі, свідомості народу України за останній рік.

Право голосу за того чи іншого кандидата на почесне звання мають голови християнських конфесій та об"єднань, а також християнські видання.

Всього проголосувало 24 організації, із них 13 – голови конфесій та об"єднань християнських церков, 11 – видавництв.

Спектр кандидатур, за його інформацією, був дуже широким – 15 осіб, серед яких, крім представників церков називались, зокрема, Юлія Тимошенко, Леонід Черновецький, Олександр Турчинов, Василь Онопенко та інші.

"Але більшість кандидатів обмежилися одним голосом саме тих, хто їх пропонував. І безумовна більшість голосів була отримана головою наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", дружина президента України – Катерина Ющенко. Вона перемогла і повинна отримати приз. Це перший, я хочу сказати, історичний приз "Людина року в українському християнстві", - наголосив Шаповалов.

Він продемонстрував присутнім приз для нагороди, який виготовлено підприємством "Геральдомайстер", що виконує замовлення з виготовлення державних нагород України.

Шаповалов повідомив також, що Спілка ХПУ, як засновник призу, брала участь в голосуванні і віддала свій голос саме за Катерину Ющенко.

Пояснюючи вибір Спілки, Шаповалов зазначив, що пріоритетом для Катерина Ющенко стало: представлення України в світі, благодійна діяльність та значний внесок у розвиток національної культури.

Організатори конкурсу планують передати нагороду для лауреата в понеділок під час запланованої зустрічі у фонді "Україна –3000", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко стала "християнкою року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі