Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 16:21

Катерина Ющенко довела, що вона не американка (ФОТО)

Дружина президента Катерина Ющенко заявляє, що є громадянкою однієї держави – України, і що вона відмовилася від громадянства Сполучних Штатів Америки.

Про це сказано у відкритому листі Катерини Ющенко, поширеному її прес-службою.

На підтвердження своїх слів, "для тих, хто піддає це сумніву, і вимагає додаткових доказів", прес-служба надала сертифікат про втрату громадянства США.

"Я прикро вражена наклепницькими заявами деяких політиків, які не добирають методів політичної боротьби і, прагнучи особистої помсти, не гребують нападами на родину та дітей. Не менш прикро, що подібні заяви так активно розтиражували українські та закордонні ЗМІ", - сказано у заяві.

При цьому вона обурилась заявами комуніста Леоніда Грача.

"Я не можу мовчати, спостерігаючи за тим, як на мою адресу та на адресу моєї родини постійно лунають наклепи з боку Леоніда Грача", - заявляє Катерина Ющенко.

"Якщо пана Грача так цікавить моя особа та моя родина, скажіть, будь-ласка, хто і коли дасть мені відповідь хоча б на наступні питання. Чому у 1936 році, по звинуваченню у куркульстві, комуністи заарештували та повісили мого діда, селянина Андрія Чумаченка, який проживав у селі Зайцівка Харківської області, – одного з сотень тисяч українських селян, які стали жертвами комуністичних репресій?", - питає вона.

"Чому, забравши їжу, заморили голодом більшість моєї родини у Харківській та Київській областях, – та прирекли на голодну смерть мільйони українських родин? Хто і коли вибачиться перед мільйонами українських інтелігентів, науковців, патріотів, поетів, письменників, селян робітників закатованих у радянських ГУЛАГах у 30-х, 40-х, 50-х, 60-х, 70-х роках ХХ століття?", - пише Катерина Ющенко.

Разом з тим, на думку дружини президента, не тільки їй, але й багатьом українцям "було б цікаво почути, за рахунок чиїх внесків фінансується сьогодні діяльність комуністичної партії – одного з найбільших антиукраїнських рупорів у нашій державі?".

"Наклепницькі заяви Леоніда Грача на мою адресу, змушують мене, Катерину Ющенко, звернутися з відповідними позовами до суду, з метою захисту моєї честі та гідності", - заявляє вона..

Катерина Ющенко також закликала українські ЗМІ з обережністю ставитися "до сумнівних заяв деяких політиків, і перш ніж тиражувати та коментувати їх, звернутися до принципів об"єктивності та неупередженості", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко довела, що вона не американка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути