середа, 27 червня 2007 16:42

Касьянов створить політичну партію НДС

Лідер громадського руху Російський народно-демократичний союз (РНДС) Михайло Касьянов має намір створити політичну партію, повідомляється на сайті РНДС.

— Ми найближчим часом приступимо до виконання вимоги багатьох членів РНДС, які говорили про необхідність створення політичної партії. Думаю, такий установчий з"їзд повинен відбутися десь восени, — повідомив він.

За словами Касьянова, "партія створюється не під вибори в Держдуму, але під інші вибори, щоб мати можливість обстоювати свої погляди і вирішувати свої задачі".

Радник лідера РНДС Олена Дикун повідомила, що як робоча назва майбутньої партії розглядається "Народ за демократію і справедливість" (НДС). За її інформацією, перше засідання оргкомітету із проведення установчого з"їзду партії має відбутися найближчими днями в Нижньому Новгороді, куди з робочим візитом третього липня прибуде екс-прем"єр.

Разом з тим, на думку Михайла Касьянова, якби демократичні сили зуміли консолідуватися, вони б мали би шанс "проломити неконституційну ситуацію" і набрати на парламентських виборах не меншого 25 відсотків голосів виборців.

Глава РНДС виразив сумнів у тому, що на липневій конференції руху "Інша Росія", одним з лідерів якого він є, буде висунутий єдиний кандидат від опозиції.

— Не біда, якщо рішення буде ухвалено в кінці вересня, — відзначив Касьянов.

У жовтні 2006 року Мінюст відмовив Російському народно-демократичному союзу в реєстрації як юридичної особи, вказавши на порушення при оформленні паперів і недостовірну інформацію в засновницьких документах. Другого червня 2007 року делегати з"їзду РНДС висунули Михайла Касьянова кандидатом від союзу на президентських виборах 2008 року, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Касьянов створить політичну партію НДС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі