Ексклюзиви
субота, 14 листопада 2020 09:45

Картель на "Великому будівництві" годують із Covid-фонду - радник Єрмака після відставки злив схему

Картель на "Великому будівництві" годують із Covid-фонду - радник Єрмака після відставки злив схему
Зеленський називає "Велике будівництво" своєю програмою. Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Колишній радник голови Офісу президента Ігор Уманський заявив про розкрадання 36 млрд грн на "Великому будівництві" доріг Володимира Зеленського, виділених із фонду боротьби з коронавірусом.

Про це він написав у Facebook наступного дня після відставки.

"За останні два роки бюджет "на дороги" зріс у 3 рази. Наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони, та може зрівнятися із бюджетом на всю медичну систему", - зазначив Уманський.

За його висновками, з початку "Великого будівництва" змінилися вимоги до тендерної документації. Внаслідок цього замовлення отримують лише 6 компаній - "картель", як їх називають колеги". Ці компанії "перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%". Різниця склала 36 млрд грн.

"Єйфорія почала захоплювати. "Стопи, повороти" втрачено. Майже кожного місяця уряд почав шукати, у кого ще можна відібрати та спрямувати на "благу ціль" - ручки тремтять від можливостей. То 2 млрд чергових додадуть, то держбанки нахилять видати чергові млрд. Їх не зупинити", - зазначив Уманський.

"Закатати в асфальт". Обіцяв? Зустрічайте! "Нам любые дОроги дорОги", або скільки українцям коштує Укравтодор. Дехто не...

Опубліковано Ihor Umanskyi Пʼятниця, 13 листопада 2020 р.

12 листопада Ігор Уманський подав у відставку з посади радника глави Офісу президента. Рішення ухвалив після запровадження в Україні карантину вихідного дня. Про причини пообіцяв розповісти детальніше після того, як його відставку приймуть.

Зараз ви читаєте новину «Картель на "Великому будівництві" годують із Covid-фонду - радник Єрмака після відставки злив схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути