середа, 23 квітня 2008 15:23

Карасьов запропонував два варіанти формування уряду

Для проведення економічних реформ в Україні необхідно змінити існуючу систему формування уряду, вважає політолог Вадим Карасьов.

Про це він заявив на прес-конференції в середу, представляючи дані соціологічного дослідження "Логіка діяльності урядів України", проведеного Інститутом глобальних стратегій, який очолює Карасьов.

Карасьов відзначив, що в умовах існуючої системи пропорційних виборів в парламенті формуються "політико-електоральні уряди, які замість того, щоб займатися економічними реформами, починають працювати за логікою наступних виборів".

"Міністри Тимошенко - професійні політики, але не професіонали в економіці"

При цьому політолог відзначив, що в Україні "економічна і політична влада зрослися і мова йде часто про ручне управління економікою".

"Якщо політична партія або лідер партії отримає рубильник ручного управління економікою і думає про вибори, то зрозуміло, як на це реагуватиме економіка", - відзначив Карасьов.

На його думку, для того, щоб змінити дану ситуацію необхідно "хоч би частково деполітизувати і департіїзувати уряд, щоб це був уряд професіоналів, які б зосередилися не на новому етапі (виборів), а на економічних реформах".

Карасьов вважає, що цього можна досягти двома шляхами: "або формувати уряд з професіоналів, або в уряд повинні увійти представники всіх політичних сил, які пройшли в Раду".

На думку політолога, уряд Юлії Тимошенко є "урядом професійних політиків, але не професіоналом в економіці".

"Швидше, вони професійно віддані лідерові своєї політичної сили, ніж економіці", - додав він, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов запропонував два варіанти формування уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі