четвер, 13 грудня 2007 17:47

Карасьов назвав помилки Тимошенко

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що пряма чи опосередкована демонстрація Юлією Тимошенко своїх президентських амбіцій є її головною помилкою.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів в рамках он лайн-конференції на сайті "Обозреватель".

За словами Карасьова, така поведінка Тимошенко "напружує" всіх інших, які також мають президентські амбіції. "В Україні проти сильного гравця грають усі", - сказав він. В.Карасьов вважає, що Тимошенко своїм виступом у Верховній Раді в день першого голосування за її кандидатуру на посаду прем"єр-міністра виказала свої "президентські наміри". "Це був не виступ кандидата в прем"єр-міністри, а виступ кандидата в Президенти. Це її головна помилка. Це як в боксі, не треба відкриватися передчасно", - сказав він.

На переконання політолога, українська політика на сьогодні структурується за двома полюсами: Тимошенко та всі інші. Карасьов також вважає помилкою те, що уряд Тимошенко, склад якого було оприлюднено в ЗМІ, "це не просто Кабінет міністрів, а особистий президентський кабінет Тимошенко".

Карасьов вважає, що якщо уряд Тимошенко відбудеться, то він проіснує мінімум до середини 2008 року. "Надалі він нікому не буде потрібен - ні Ющенку, ні елітам, ні самій Юлі",- додав він.

Коментуючи поведінку Блоку Литвина, Карасьов зазначив, що члени блоку поводять себе розумно, не втручаючись у ситуацію. "Вони чекають, коли Литвин буде потрібен не тільки на біл-бордах, а конкретно", - сказав він. На переконання Карасьова, В.Литвину необхідно зберегти фракцію, виборця, отримати посади в парламенті і, можливо, в уряді. "Йому необхідно інтегруватися в систему влади, в нинішній політичний режим, більш того, впливати на його остаточну ліпку", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов назвав помилки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі