четвер, 20 червня 2019 15:40

Кандидату по 143 округу Віктору Куртєву буде не до зустрічей з виборцями

Кандидату по 143 округу Віктору Куртєву буде не до зустрічей з виборцями
До партії Зеленського "Слуга народу" по 143 округу йде неодноразово судимий Віктор Куртєв

Нещодавно стало відомо, що в Бессарабії партію Зеленського "Слуга народу" по 143 округу представить якийсь Віктор Куртєв.

Виборцям №143 округу, а до них відносяться жителі міст Ізмаїл та Рені, прилеглих до них сіл, і ще п'яти сіл Болградського району, про цю людину поки нічого не відомо.

Нагадаємо, глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков 16 липня заявив:

"Ми вирішили піти шляхом постпраймеріз. Тобто ми запропонували суспільству список партії "Слуга народу", і до 6 липня у нас з вами є можливість, якщо ми десь помилилися, якщо ми десь не до кінця отримали інформацію, тому що зібрати повне досьє, глибоко перевіривши всіх людей, теж не завжди виходить... ми чекаємо від журналістів і від громадськості інформацію по наших кандидатах... Якщо хтось не гідний бути в списку партії "Слуга народу", то ми його звідти заберемо".

З огляду на інтерес виборців, а також заклик партії "Слуга народу" про допомогу в перевірці її кандидатів, ми вирішили переглянути всілякі реєстри і зібрати інформацію про Віктора Куртєва.

Віктор Куртєв народився 1979 року в селі Криничне Білградського району. В інтернеті відомий як керівник групи компаній "Метрополія". Згідно з реєстрами, він є директором (підписантом) ПП "Управляюча компанія "Метрополія", ТОВ Управляюча компанія "Метрополія", ТОВ НТК "Метрополія". Кінцевим бенефіціаром цих компаній, є Елені Антіміаду (керуюча компанія "Метрополія" ЛТД, Кіпр), яка проживає в м. Нікосія (Кіпр). Судова практика підприємств налічує сотні рішень, постанов і ухвал в кримінальному, господарському та адміністративному праві.

Адміністративні справи, за якими на Куртєва накладали штраф, наприклад, 04.07.2011 за порушення порядку ведення податкового обліку, відразу відкидаємо, хоча вони говорять про Куртєва як про керівника.

08.01.2013 слідчий відділ ДУ ДФС в Полтавській області відкриває Кримінальне провадження ч.3 ст.212 КК "Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах" за фактом проведення ризикових фінансово-господарських операцій із взаємовідносин з ТОВ "УК "Метрополія", що призвело до заниження суми сплати до державного бюджету суми ПДВ в розмірі 1703634 грн., і завищення суми від'ємного значення різниці між сумою податкових зобов'язань і сумою податкового кредиту в розмірі 2129364 грн.

А ось це цікавіше: 21.07.2015 року Голосіївський районний суд Києва за підробку документів виніс директору ТОВ "УК "Метрополія" Куртєву вирок за ч.4 ст.358 КК України і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. М'який вирок пояснюється тим, що Куртєв в процесі слідства повністю визнав свою провину в скоєнні кримінального злочину і пішов на угоду з прокурором.

29 листопада 2016 року Київська прокуратура відкриває кримінальне провадження у зв'язку з тим, що посадові особи "Хмельницькобленерго", "Черкасиобленерго" і "Миколаївобленерго" у змові з ТОВ "УК "Метрополія" виводять 18,5 млн грн. Справа розглядається в Дніпровському райсуді Києва. Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи вищезазначених обленерго увійшли в змову з директором (Куртєвим) і бухгалтером ТОВ "УК "Метрополія". Кошти були привласнені шляхом укладання фіктивних договорів на виконання робіт з розробки проектної документації та їх подальшої легалізації, у тому числі шляхом надання поворотної фінансової допомоги на свою користь. Також кошти перераховувалися шляхом укладання фіктивних договорів на користь ПП "Метрополія" і ТОВ "НТК "Метрополія". До речі, повідомлялося, що в Зе-команді Віктор Куртєв під час президентської виборчої кампанії виступав експертом з енергетики. Дана кримінальна справа пояснює якими "експертними знаннями" зі сфери енергетики він ділився.

11.12.2018 Слідчий відділ ГУ ДФС в м. Києві відкриває кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК "Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах", у зв'язку з тим, що посадові особи ТОВ "НТК "Метрополія" здійснювали фіктивну фінансово-господарську діяльність, без реального виконання робіт, чим ухилилися від сплати податків у сумі 4785460 грн, в тому числі ПДВ - 4163446 грн і податку на прибуток 622 014 грн.

02.04.2019 слідчий відділ Печерського управління поліції м. Києва відкриває кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 КК - підробка документів шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в фінансово-господарські документи підприємства щодо придбання ТМЦ, зробили підробку податкових декларацій та податкових накладних ТОВ НТК "Метрополія", в якому директором є Куртєв Віктор Владиславович.

Судові засідання і слідчі дії за даними та іншими кримінальними справами щодо Куртєва і його компаній тривають. У зв'язку з цим в реєстрах можна виявити різні судові рішення в рамках кримінальних проваджень про дозволи на обшуки в цих "Метрополіях". Наприклад, зовсім недавно, 30 травня 2019 р. Печерський районний суд міста Києва у справі № 757/27 833/19-к задовольнив клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні посадових осіб ТОВ "НТК "Метрополія", а місяцем раніше до документів, які містять банківську таємницю щодо відкриття, функціонування та руху коштів по банківських рахунках, відкритих ТОВ "НТК "Метрополія".

Загалом, виконуючи прохання керівництва партії "Слуга народу", повідомляємо, що судимому і підозрюваному кандидату в народні депутати по 143 округу громадянину Куртєву ніколи буде займатися агітацією - адже йому постійно треба буде відвідувати судові засідання, допити, давати пояснення. І навряд чи в його відсутність ТОВ "Бессарабський медіа-холдинг" з кіпрською господинею і статутним фондом 100 000 грн зуміє за допомогою своїх жовтих видань виразно розповісти виборцям про плани "енергетика" Куртєва.

Зараз ви читаєте новину «Кандидату по 143 округу Віктору Куртєву буде не до зустрічей з виборцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі