четвер, 03 грудня 2009 12:41

Кандидат у президенти розповів, як давав хабарі

Автор: Фото: Ольга Каменєва/Gazeta.ua
  Собака породи англійський коккер-спаніель лежить поряд з Олегом Рябоконем під час інтерв'ю для 'Газети по-українськи'
Собака породи англійський коккер-спаніель лежить поряд з Олегом Рябоконем під час інтерв'ю для 'Газети по-українськи'

У президента є достатньо повноважень, щоб через громадський контроль примусити поважати закон. Треба боротися з усією системою. Тобто, будувати громадянське суспільство, щоб і воно контролювало владу.

Таку думку в інтерв"ю "Газеті по-українськи" висловив засновник юридичної компанії "Меджістерс" і кандидат у президенти Олег Рябоконь.

"Зараз влада займається лише тим, що розкрадає державні кошти. Корупція узаконена. Куди б ти не сунувся, відразу втручається держава з безліччю правил, процедур", - сказав він.

Рябоконь зізнався, що йому легше спілкуватися з владою, ніж простій людині, бо має більше зв"язків.

"Але в жалюгідному стані знаходяться як багаті, так і бідні. Мені неприродно давати хабарі. На жаль, я їх давав. Бо так сьогодні працює вся система. Кожен із нас приєднується до чинної системи і цим зміцнює її", - зазначив юрист.

Коментуючи пропозицію кандидата у президенти Василя Противсіх розстрілювати хабарників, Рябоконь назвав її дурнею.

"Заборонами нічого не змінити - корупція буде існувати і подорожчає. Треба зробити так, аби вона стала невигідною. Щоб можна було через касу заплатити — і проблему було швидше вирішено. Але чиновникам це невигідно. Наприклад, про громадський контроль було заявлено в програмі "Український прорив", коли Юлія Володимирівна йшла в Раду. І що? Та нічого. Бо владі - чи Тимошенко, чи іншим - незалежний контроль не потрібен", - підсумував він.

Повне інтерв"ю з Олегом Рябоконем читайте в "Газеті по-українськи" у п"ятницю, 4 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у президенти розповів, як давав хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі