середа, 20 січня 2021 00:07

Кандидат на посаду держсекретаря США висловив свою позицію щодо летальної зброї для України

Кандидат на посаду держсекретаря США висловив свою позицію щодо летальної зброї для України
Блінкен за надання летальної зброї Україні. Фото: Reuters

Кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен підтвердив намір адміністрації Байдена надати летальну зброю Україні.

"Я підтримую надання летальної зброї оборонного призначення Україні", сказав він у відповідь на запитання сенатора-республіканця Рона Джонсона під час слухань у Сенаті США, передає "Укрінформ".

"Одна з речей, яку Конгрес зробив одноголосно – це те, що ми виділили $300 млн для надання Україні летальної зброї", – вказав Джонсон.

Він підкреслив, що уряд Обами так і не реалізував цієї ініціативи – на відміну від адміністрації Трампа.

"Чи продовжуєте ви не поділяти позицію щодо надання цієї оборонної зброї? А чи вважаєте що це рішення Конгресу й адміністрації Трампа було правильним?", – запитав Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутній держсекретар США розповів про українське коріння

У відповідь Блінкен нагадав, що висловив свою позицію ще три роки тому в публікації The New York Times, і продовжує дотримуватися її.

Блінкен понад 20 років є соратником Байдена. За президентства Барака Обами його підвищили до заступника держсекретаря. З 2002-го до 2008 року, тобто за часів президентства Джорджа Буша-молодшого, Блінкен керував апаратом сенатського комітету з міжнародних справ, який тоді очолював Байден.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат на посаду держсекретаря США висловив свою позицію щодо летальної зброї для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі