понеділок, 13 лютого 2012 10:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Канадські лікарі для Тимошенко вже прибули, а на німецьких очікують сьогодні - ЗМІ

Канадські лікарі для Тимошенко вже прибули, а на німецьких очікують сьогодні  - ЗМІ

Канадські лікарі, які візьмуть участь у медичному обстеженні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, вже прибули до України, на німецьких фахівців очікують у понеділок.

"Два лікаря з Канади прилетіли в неділю, 12 лютого, ще двоє з Німеччини прилетять сьогодні", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело.

Як повідомлялося, у Державній пенітенціарній службі зазначили орієнтовну дату можливого обстеження Тимошенко - 13 лютого.

У той же час в міжнародному відділі Товариства Червоного Хреста України повідомили, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) не відмовилися від участі в медичному обстеженні екс-прем'єра України Тимошенко, але до України поки не прибудуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС шукає лікарів для Тимошенко за кордоном, але поки кандидатур немає

"Представники Міжнародного хреста погодили з урядом України і сім'єю Тимошенко, що на час, коли вони (канадські і німецькі фахівці) будуть робити обстеження, Міжнародний комітет не бачить необхідності бути присутнім при цьому. Але якщо виникне необхідність, то тоді вони будуть займатися тим, що обіцяли (участю в обстеженні Тимошенко)", - сказав в інтерв'ю агентству заступник генерального секретаря - завідувач міжнародним відділом Товариства Червоного Хреста України Валерій Серговський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко попросила, аби її оглянув екс-міністр Поліщук

Він пояснив: "Вони (представники МКЧХ) не приїжджають ... Якщо держава і структури, які відповідають за це питання, і родичі Тимошенко і вона сама визнають за необхідне (участь фахівців Червоного Хреста), то тоді проблем не буде".

Раніше Генеральна прокуратура України підтвердила, що в межах своєї компетенції сприятиме забезпеченню організації обстеження міжнародними та українськими фахівцями Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові надати своїх медиків для огляду Тимошенко – Немиря

За даними Генпрокуратури, фахівці з ФРН та Канади прибудуть в Україну в понеділок, 13 лютого, і разом з українськими лікарями проведуть комісійне обстеження Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Канадські лікарі для Тимошенко вже прибули, а на німецьких очікують сьогодні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі