неділя, 13 лютого 2022 00:50

Канада призупиняє роботу свого посольства в Києві

Канада призупиняє роботу свого посольства в Києві
Послуги посольство Канади надаватиме з тимчасового офісу у Львові. Фото: Pexels

Через загрозу російського вторгнення Канада тимчасово призупинить роботу свого посольства в Києві та надаватиме послуги у Львові.

Про це повідомило МЗС Канади.

"З огляду на подальше погіршення безпекової ситуації, спричинене нарощуванням російських військ на кордоні України, ми перенесемо нашу діяльність у тимчасовий офіс у Львові та тимчасово призупинимо роботу нашого посольства в Києві", - йдеться у заяві.

У МЗС повідомляють, що послуги надаватимуть за попереднім записом та попереджують про можливі обмеження у наданні допомоги.

"Дипломатична присутність Канади та активна участь в Україні триватиме. Послуги для громадян Канади також продовжуватимуть надаватися з тимчасового офісу лише за попереднім записом. Однак наші можливості надавати консульську допомогу можуть ставати все більш обмеженими", - зазначено у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 10 країн закликали своїх громадян терміново покинути Україну

Крім цього, МЗС закликає своїх громадян покинути Україну.

"Як завжди, нашим пріоритетом у цих ситуаціях є забезпечення безпеки та безпеки всіх канадців на місцях. Канадці мають і надалі уникати поїздок в Україну. Ми закликаємо тих, хто зараз перебуває в Україні, виїхати зараз", - наголосили у відомстві.

Роботу посольства у Києві обіцяють відновити після покращення безпекової ситуації в Україні.

"Ми відновимо роботу в посольстві в Києві, як тільки ситуація з безпекою в Україні дозволить забезпечити належне надання послуг та гарантувати безпеку наших співробітників", - повідомили в МЗС.

Німеччина тимчасово переводить генконсульство з Дніпра до Львову. Водночас посольство у Києві продовжить свою роботу, але зменшить кількість дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Канада призупиняє роботу свого посольства в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі