четвер, 24 червня 2021 05:47

Канада не знайшла умислу Ірану в знищенні літака МАУ

Канада не знайшла умислу Ірану в знищенні літака МАУ
Канада провела експертизу в авіатрощі МАУ. Фото: Reuters

Офіційна судово-медична експертиза катастрофи літака МАУ, яку провели в Канаді, начебто не виявила підтверджень версії, що його збили навмисно.

"Хоча команда судово-медичної експертизи не виявила доказів того, що знищення літака рейсу PS752 було умисним, це не звільняє Іран від відповідальності за загибель 176 безневинних людей", - повідомляє канадський суспільний мовник CBC News після ознайомлення зі звітом, який поки що не оприлюднюють.

Іран не надав "достовірного пояснення, чому та як" його військові збили літак. "З огляду на сукупність доступної інформації, судово-медична команда дійшла висновку, що низка вчинків і бездіяльність іранської цивільної та військової влади призвела до небезпечної ситуації, під час якої раніше визначені ризики були недооцінені й не враховані", - стверджується у звіті.

Цей офіційний звіт відкриває Канаді шлях до можливого запровадження санкцій проти Ірану: "Цивільна й військова влада Ірану своїми діями й бездіяльністю безпосередньо наразили рейс PS752 та інші цивільні літаки на небезпеку, створивши умови, у яких оператор бойової системи мав змогу запустити ракети, не спромігшись вжити адекватних запобіжних заходів для зменшення цього високого ризику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрали сотні життів: пригадуємо наймасштабніші катастрофи з українськими літаками за останні роки

8 січня 2020 року в Ірані збили літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували 176 громадян шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану й Великої Британії. Усі вони загинули.

Зараз ви читаєте новину «Канада не знайшла умислу Ірану в знищенні літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі