пʼятниця, 12 грудня 2008 13:22

Камчатний: Юридичне оформлення коаліції може бути зірване

У БЮТ обговорювали ситуацію з підписанням коаліційної угоди, і, на жаль, ми відчуваємо з боку окремої частини НУ-НС спробу повернути ситуацію назад.

Про це заявив народний депутат України від БЮТ Валерій Камчатний.

За його словами, це означає затримку підписання коаліційної угоди.

"Той проект, який був запропонований "Нашою Україною", нас абсолютно влаштовував по суті. Нас не влаштовували тільки деякі формулювання, різкість звучання яких потрібно було б зменшити", - сказав він.

Валерій Камчатний вважає, що у депутатів "була можливість абсолютно нормально вийти на узгоджений документ".

"Вони (депутати НУ-НС) погодилися, забрали той документ (узгоджений) і зникли з кінцями. Отже, дійсно, є спроба затягнути процес підписання коаліційної угоди", - зазначив політик.

В той же час, Валерій Камчатний зазначив, що переговорний процес йде і що "мудрість переможе".

"Головне, що сьогодні коаліція існує. Тих, хто ставить під сумнів її існування, набагато менше. Всі інші, включаючи керівництво парламенту (у персоні Литвина), вважають, що коаліція законно існує. Зокрема, законодавчий процес йде повним ходом, відбуваються успішні голосування. Я вважаю, що це є підставою для оптимізму і для того, щоб наші виборці потихеньку почали заспокоюватися", - заявив депутат.

Нагадаємо, сьогодні депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський заявив, що переговори між НУ-НС і БЮТ щодо підписання коаліційного договору припинені.

"Можливо, десь в коридорах в кулуарному форматі якісь переговори тривають, але я як представник Блоку Литвина заявляю, що сьогодні офіційних консультацій не було. Я чесно заявляю, що фактично весь текст коаліційної угоди вже повністю узгоджений. Але проблема не в тексті, а в небажанні певної сили входити в коаліцію", - сказав О.Зарубінський.

Політик не виключив, що президент може розпустити парламент, якщо коаліцію юридично не створять, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Камчатний: Юридичне оформлення коаліції може бути зірване». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі