неділя, 10 січня 2021 19:48

Каденція Зеленського: постійні кадрові перестановки, зміни по 5-6 керівників

За 1,5 роки, коли Володимир Зеленський перебуває на посаді президента, на деяких державних посадах змінилося по 5-6 керівників. Про це повідомляє портал "Слово і діло"

Перші місця у рейтингу мінливості посідає посада керівника облдержадміністрації. В Івано-Франківській області зараз 7-й за рахунком керівник. У Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській та Сумській ОДА змінилися 6 голів. У Запорізькій, Одеській, Хмельницькій, Львівській ОДА вже 5-й керівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналка вдарить по рейтингу "Слуги народу" ближче до весни – Швець

Президент за згодою Верховної ради призначає генерального прокурора. За президентства Зеленського працює уже третій генпрокурор (не рахуючи Юрія Луценка, який призначався за президентства Порошенка). Півроку протримався Руслан Рябошапка. Зеленський хоч і називав Рябошапку "100% своєю людиною", але потрібного результату від нього не дочекався. 11 днів виконувачем обов'язків був Віктор Чумак, потім його змінила Ірина Венедіктова.

 

Юрій Вітренко вже 5-й керівник Міністерства енергетики.

Немає стабільності у Фіскальній і Митній службах. Вадима Мельника кілька тижнів тому призначили очільником ДФС, вже 4-м за півтора року. До цього всі керівники були з приставкою "в.о.". На чолі ДМС найдовше був Максим Нефьодов, після його звільнення були 3 виконувачі обов'язків. У середині листопада головою призначили Павла Рябікіна.

4-й за півтора року - міністр освіти, 3-й - міністр розвитку громад і територій, міністр економіки, міністр фінансів і міністр у справах ветеранів.

Міністерство охорони здоров'я очолювала Зоряна Скалецька, потім трохи більше 3 тижнів Ілля Ємець, з кінця березня – Максим Степанов.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, повідомляла соціологічна група "Рейтинг". Зеленському не довіряють 54% українців.

Зараз ви читаєте новину «Каденція Зеленського: постійні кадрові перестановки, зміни по 5-6 керівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі