неділя, 06 квітня 2008 12:39

Качинський впевнений, що Україна в грудні отримає ПДЧ щодо членства в НАТО

Президент Польщі Лех Качинський вважає, що Україна й Грузія вже в грудні одержать План дій щодо членства в НАТО.

"Я повинен сказати, що динаміка подій ... вказує на те, що ця мета - повністю, у ста відсотках реальна".

Як додав Качинський, на ранковому засіданні комісії НАТО - Україна в п"ятницю він висловив надію, що саме під час найближчої зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу в грудні буде оцінена підготовка України до ПДЧ. Президент очікує, що це буде перша й остання оцінка.

Разом з тим, член правління Центру стратегічних і міжнародних досліджень, професор Збігнєв Бжезинський вважає, що рішення НАТО є стратегічною перемогою й лише тактичною затримкою для України й Грузії.

Як передає "Голос Америки", експерт відзначив, що хоча запрошення до ПДЧ формально було відкладено, ці дві країни в все одно можуть продовжувати втілювати деякі з його положень.

За його словами, обидві держави одержали чітке зобов"язання відносно майбутнього членства в НАТО, незважаючи на заперечення з боку Росії. Бжезинський відзначив, що це зобов"язання, у свою чергу, визначає нові відносини між НАТО, Україною й Грузією, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Качинський впевнений, що Україна в грудні отримає ПДЧ щодо членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі