середа, 29 жовтня 2008 14:41

Качиньський не задоволений рівнем економічних відносин між Польщею та Україною

Качиньський не задоволений рівнем економічних відносин між Польщею та Україною
Президент Польщі Лєх Качинський сподівається, що високий рівень українсько-польських політичних відносин сприятиме реалізації спільних економічних проектів.

Про це він сказав, виступаючи на 9-му форумі "Україна-Польща", який проходить у Донецьку.

За словами Качиньського, на політичному рівні взаємовідносини України і Польщі перебувають на високому рівні.

"Я хотів би, щоб це відбилося на економічних відносинах", - сказав президент Польщі.

Зокрема, він сподівається на пожвавлення реалізації проекту "Одеса-Броди-Гданськ", інших спільних українсько-польських проектів.

Качиньський запевнив, що особисто докладе всіх зусиль для цього.

Також президент Польщі висловив переконаність, що обидві держави подолають свої політичні проблеми.

Качиньський закликав польських інвесторів вкладати більше коштів в українську економіку, оскільки український ринок дуже перспективний. Він зазначив, що на сьогодні товарообіг між Україною і Польщею складає приблизно 7 млрд. доларів. У той же час Качиньський переконаний, що цей показник може бути вищим.

Президент Польщі висловився за поліпшення співпраці не тільки між малим і середнім українським і польським бізнесом, а також і між крупними компаніями.

Також Качиньський вважає, що і його країна, і Україна зможуть подолати економічну кризу. За його словами, це справа не одного року, але влада Польщі в останні дні вже змогла поліпшити ситуацію в країні, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Качиньський не задоволений рівнем економічних відносин між Польщею та Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі