вівторок, 13 лютого 2018 16:35

Кабмін "відмазав" перед судом власницю золотих злитків із аудитслужби

Кабінет міністрів надав Солом'янському суду Києва позитивну характеристику підозрюваної у незаконному збагаченні голови Державної служби аудиту Лідії Гаврилової.

Відповідний лист опублікував Центр протидії корупції.

У ньому уряд просить врахувати "позитивні характеристики та новаторський підхід у роботі" очільниці ДАС та наголошує, що її "відсторонення матиме негативні наслідки для діяльності служби".

Автор: antac.org.ua
  Характеристика уряду Лідії Гаврилової
Характеристика уряду Лідії Гаврилової

"Подання листа такого характеру є тиском на суд. Фактично, представники уряду намагаються втрутитися у діяльність судових органів та вплинути на суддю з метою прийняття ним конкретного рішення", - зазначив юрист ЦПК Денис Свириденко.

Листа підписав заступник держсекретаря Кабміну Володимир Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Держаудитслужби пояснила, де взяла гроші та золото

23 січня детективи НАБУ повідомили керівнику Державної служби аудиту Лідії Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних. За даними НАБУ, жінка має квартиру і два паркомісця у Києві, позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку сумою $112,8 тис. та 8,5 тис. євро.

САП просила суд обрати Гавриловій запобіжний захід у вигляді застави 1 млн грн. Натомість Гавриловій обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб до 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін "відмазав" перед судом власницю золотих злитків із аудитслужби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі