субота, 05 липня 2008 11:42

Кабмін віддасть всю владу в руки регіонів

Уряд на своєму останньому засіданні затвердив Концепцію державної регіональної політики. Про це заявив Міністр регіонального розвитку і будівництва ВасильКуйбіда.

Як повідомляє Управління зі зв"язків зі ЗМІ Секретаріату Кабміну, чиновник зазначив, що концепцією передбачений саморозвиток регіонів, що, у свою чергу, вимагає передати на рівень регіональної влади відповідні завдання, повноваження і ресурси. "Це означає, що повинна відбутися глибока децентралізація влади, і значна частина повноважень повинна бути передана на рівень місцевого самоврядування", - підкреслив Міністр.

Також він повідомив, що разом з цією концепцією була запропонована і концепція реформи місцевого самоврядування в Україні, що планується в двотижневий термін внести на розгляд Кабінету Міністрів.

Крім того, за словами Куйбіди, паралельно був підготовлений законопроект "про основи державної регіональної політики". Міністр зазначив, що законопроект зараз проходить візування в зацікавлених міністерствах і через місяць-півтора буде внесений на розгляд Кабінету Міністрів, після чого переданий у Верховну Раду.

"Ухвалення такого Закону дозволить нам не тільки погоджувати політики галузевих міністерств, що реалізуються на конкретному регіоні, не тільки виробити стратегію розвитку конкретного регіону, враховуючи всі його особливості, але і підготувати ґрунт для подальших серйозних реформ", - сказав Куйбіда, повідомляє Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін віддасть всю владу в руки регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі