пʼятниця, 22 лютого 2008 14:42

Кабмін скасував 10 актів уряду Януковича

Кабінет Міністрів скасував 10 актів уряду, прийнятих під час прем"єрства Віктора Януковича.

Про це повідомила прес-служба Мін"юсту.

Кабмін прийняв таке рішення за результатами проведеної Міністерством юстиції експертизи актів, прийнятих урядом Віктора Януковича з 4 серпня 2006 року по 18 грудня 2007 року на предмет наявності ймовірних корупційних схем і зловживань, можливих при витраті державних коштів.

Зокрема, скасовано: розпорядження від 19 вересня 2007 року "Про узгодження пропозиції про створення музею виноробства "Магарач", низку розпоряджень за червень-липень 2007 року щодо передачі будинків й іншого майна розміщеного на території урочища "Межигір"я", постанову від 2 жовтня 2007 року "Про затвердження уставу державного підприємства "Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова".

Крім цього, внесено зміни в 4 урядові акти, серед яких: постанова від 9 жовтня 2006 року "Питання попередньої оплати товарів, робіт, послуг, які закуповуються за бюджетні кошти", постанова від 6 червня 2007 року, що затверджує порядок відчуження об"єктів державної власності.

Разом з тим зміни внесено в розпорядження уряду від 19 листопада "Про виділення додаткових коштів для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків аварії, що сталася 18 листопада 2007 року на орендному підприємстві "Шахта ім. Засядька" й у регламент Кабміну, затверджений постановою від 18 червня 2007 року.

12 актів, які містили ознаки корупційних зловживань, на момент експертизи Мін"юсту втратили чинність.

Крім цього, 11 актів, прийнятих урядом Януковича з порушенням законодавства, були актами одноразової дії й на момент проведення експертизи були виконані.

Відповідно до повідомлення, зараз готуються проекти зі скасування 6 актів, визнання 4 актів недійсними й внесення змін в 18 актів.

Кабмін доручив Мін"юсту провести експертизу актів, прийнятих урядом Януковича з 4 серпня 2006 року по 18 грудня 2007 року для виявлення ймовірних корупційних схем і зловживань, можливих при витраті державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін скасував 10 актів уряду Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі