середа, 19 вересня 2007 12:55

Кабмін розробив програму розвитку країни на наступний рік

Кабінет Міністрів затвердив проект Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2008 рік. Про це на брифінгу заявив Міністр економіки Анатолій Кінах.

За його словами, відповідна програма включає 123 галузеві програми, для реалізації яких знадобиться 28 млрд. гривень.

Проект програми розроблений на основі законодавства і враховує проект Держбюджету-2008.

Метою програми є: підвищення якості життя громадян, забезпечення підвищення конкурентоздатності національної економіки і забезпечення економічної, енергетичної, продовольчої і екологічної безпеки країни.

Проект програми закріплює необхідність продовження судової реформи, удосконалення податкового законодавства і законодавства, яким регулюються земельні відносини.

У ньому також встановлений граничний коридор, в рамках якого визначатиметься валютний курс гривні в 2008 році.

Цей коридор визначає співвідношення гривні до долара США в рамках 4,95-5,25 гривні/долар.

У проекті також закріплений прогноз зростання валового внутрішнього продукту на рівні, не нижче 7,2%, зростання промислового виробництва - 9%, сільськогосподарського виробництва - 9,1%.

Індекс споживчих цін фіксується на рівні 106,8%, зростання реальної заробітної плати - 17%, зростання реальних доходів населення - 13 - 14%.

Зростання іноземних інвестицій фіксується на рівні 5,5 млрд. доларів США.

Рівень інфляції в проекті закріплений в рамках 6,8%.

Як повідомлялося, в липні Кабінет Міністрів затвердив основні макроекономічні показники розвитку України на 2008 рік, зокрема зростання ВВП - 7,2%, інфляція - 6,8%, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін розробив програму розвитку країни на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі