четвер, 02 серпня 2007 19:37

Кабмін пропонує зрівняти пенсії міністрів УРСР з нинішніми

Уряд пропонує розповсюдити дію статті про пенсійне забезпечення колишніх членів Кабінету Міністрів України і на колишніх членів Кабінету Міністрів УРСР і Ради Міністрів УРСР і членів їхніх родин.

Ці пропозиції містяться в законопроекті про внесення змін до статті 61 Закону "Про Кабінет Міністрів", зареєстрований у Верховній Раді. За статтею 61, пенсії колишнім членам Кабміну призначаються у розмірі 70-80% їх зарплати.

У разі смерті колишнього члена Кабміну, непрацездатним членам його сім"ї призначається пенсія в розмірі – на одну людину – 70% зарплати члена Кабміну на день звернення за пенсією, на 2-х і більше – 80%.

Зокрема, в пояснювальній записці до документа міністра праці і соціальної політики Михайла Папієва йдеться, що ухвалення змін дасть змогу забезпечувати пенсією членів всіх колишніх членів урядів України на однакових умовах.

Реалізація законопроекту, за даними міністра, вимагатиме додаткових витрат Держбюджету у розмірі 6 мільйонів гривень щорічно, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пропонує зрівняти пенсії міністрів УРСР з нинішніми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі