вівторок, 24 квітня 2007 20:25

Кабмін планує підвищити пенсії на 10,2%

Кабінет Міністрів має намір підвищити пенсії на 10,2% і нараховувати їх з 1 березня.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабміну з посиланням на зустріч прем"єр-міністра Віктора Януковича й міністра праці й соціальної політики Михайла Папієва.

На зустрічі співрозмовники обговорили проект постанови Кабміну про підвищення основного розміру пенсій для більш ніж 1 млн. пенсіонерів у зв"язку зі зростанням середньої зарплати в 2006.

Відповідно до цього проекту постанови, яку уряд планує затвердити на засіданні 25 квітня, пенсії для окремих категорій громадян зростуть із 1 березня на 10,2%.

Папієв проінформував прем"єра, що установи соціального захисту й відділення Пенсійного фонду вчасно й у повному обсязі виплатили пенсії й соціальну допомогу в підвищеному з 1 квітня розмірі у зв"язку зі збільшенням розміру мінімальної зарплати й мінімальної пенсії.

У повідомленні сказано, що ПФ повинен був здійснити виплати пенсій у підвищеному розмірі до 25 квітня, але повністю розрахувався з пенсіонерами вже 20 квітня.

За даними Мінпраці, з 1 квітня пенсії зросли не менше ніж на 30 гривень, на сьогодні розмір мінімальної пенсії в Україні становить 410 гривень 6 копійок, а середньої - 508 гривень на місяць.

Папієв також доповів Януковичу про варіанти подальшого підвищення зарплати працівникам бюджетної сфери й пенсій за очікуваними результатами роботи економіки в першому півріччі, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Кабмін планує підвищити пенсії на 10,2% ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі