середа, 27 лютого 2019 12:47

Кабмін озвучив невідкладне рішення про українських артистів у Росії

Кабмін озвучив невідкладне рішення про українських артистів у Росії
Українських артистів, які гастролюють у Росії, пропонують обкладати спеціальним збором.

Кабінет міністрів звернувся до Верховної Ради невідкладно ухвалити законопроект, який регулює гастролювання артистів у Росії. Таке рішення уряд прийняв на засіданні у середу.

Проект рішення зачитав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

"Звернутися до Верховної Ради із проханням невідкладно розглянути та ухвалити проект закону "Про особливості проведення гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави агресора та на тимчасово окупованій території України", - зачитав урядовець.

Йдеться про законопроект №8085.

"Він розроблений в тому числі і в уряді із залученням громадськості. Якраз ці всі події (Євробачення. - Gazeta.ua) продемонстрували нагальність цього питання", - додав Кириленко.

За словами віце-прем'єра, якщо закон реалізують, країна "ніколи більше не стикатиметься під час національного відбору з речами, які сколихнули громадськість".

У законопроекті йдеться про "реєстр осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора".

Пропонується, щоб артисти повідомляли Службу безпеки України про участь у концертах в РФ. Також забороняються виступи на окупованих Росією територіях.

"Запровадити відповідальність за порушення зазначених вище норм у вигляді адміністративного штрафу від 50-ти до 200-от мінімальних заробітних плат (834,6 тис.грн. - Gazeta.ua)", - йдеться у тексті.

Також пропонується гастрольний збір для організаторів концертів артистів в РФ. "Надходження від цього збору скеровуються на потреби Збройних Сил України", - сказано в документі.

Крім того, на засіданні уряд доручив Держкомтелерадіо разом з НСТУ удосконалити правила відбору на Євробачення.

Правила мають змінити "з урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі у Євробаченні у 2019 році".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вата лізе до нашого святкового столу, не помивши руки після параші": музикант жорстко пройшовся по Євробаченню

Співачка Maruv отримала найбільшу кількість балів на фіналі нацвідбору Євробачення. Але Національна суспільна телерадіокомпанія України скасувала її подальшу участь у конкурсі через гастролі в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін озвучив невідкладне рішення про українських артистів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі