пʼятниця, 16 травня 2008 16:35

Кабмін оприлюднить "секретні" документи

Міністерство юстиції опублікує понад тисячу актів Кабінету Міністрів, виданих в 1991–2005 роках, з яких в березні 2008 року були зняті незаконні грифи "Не для друку" і "Публікації не підлягає".

Як повідомили в прес-службі Мінюсту, відповідний наказ підписав міністр юстиції Микола Онищук.

Згідно з наказом, нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, обмежений доступ до яких був скасований, будуть опубліковані в інформаційному бюлетені Міністерства юстиції "Офіційний вісник України". Це 1008 актів Кабміну, з яких були зняті незаконні позначки "Не для друку", і 7 актів, з яких було знято незаконно встановлену позначку "Публікації не підлягає".

Крім того, згідно з наказом міністра, ці ж акти будуть внесені до еталонного фонду Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів – як в контрольному стані, так і у всіх попередніх редакціях.

Як повідомлялося, у березні 2008 року Кабінет Міністрів своїм розпорядженням номер 490-р відмінив обмеження доступу до актів Кабінету Міністрів України, виданих в 1991–2005 роках, і зняв з них не передбачені законодавством позначки "Не для друку" і "Публікації не підлягає". Таким чином практика обмеження доступу до актів органів виконавчої влади була приведена у відповідність із законодавством України, яке не передбачає застосування подібних грифів, пишуть Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін оприлюднить "секретні" документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі