середа, 16 липня 2008 12:55

Кабмін обіцяє нову "траєкторію" тарифів на ЖКГ

Уряд сьогодні на засіданні схвалив законопроект "Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2008-2012 роки".

Про це повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Розробці базового елементу реформи житлово-комунального господарства, яким є цей законопроект, передував серйозний аналіз стану справ у галузі. І на основі цього аналізу була розроблена загальнодержавна програма реформування", - сказав Кучеренко.

За його словами, обсяг фінансування програми з бюджету становитиме по одному мільярду гривень щорічно, а загалом за рахунок залучення кредитів планується для реалізації програми за 4 роки використати 40 млрд. грн.

"Основними джерелами фінансування реформи ЖКГ стануть тарифи, бюджетна підтримка, інвестиції при передачі підприємств ЖКГ у концесію або в оренду, а також кредитні ресурси", - пояснив міністр.

Кучеренко зазначив, що програма реформування ЖКГ передбачає вдосконалення тарифної політики. "Впродовж 3-4 років необхідно розробити таку траєкторію зміни тарифів, щоб вони, з одного боку, не змінювалися різко, але, з іншого боку, щоб їх рівень дозволяв вийти підприємствам на самооплатність", - сказав міністр.

При цьому він наголосив, що політика ціноутворення в галузі ЖКГ стимулюватиме всіх суб`єктів господарювання здійснювати енерго- і ресурсозберігаючі заходи.

Кучеренко також зазначив, що в ході реалізації програми планується підвищити ефективність використання бюджетних коштів. "Основне завдання полягає в тому, щоб на кожну гривню бюджетної підтримки залучалося 7-10 гривень приватних інвестицій", - сказав міністр.

При цьому Кучеренко зауважив, що для повного оновлення ЖКГ необхідно 15-20 років, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін обіцяє нову "траєкторію" тарифів на ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі