пʼятниця, 25 травня 2007 19:27

Кабмін доручив Цушку не підкорятися указу Ющенка

Кабінет Міністрів доручив міністрові внутрішніх справ Василю Цушку виключити можливість передислокації органів і підрозділів Внутрішніх військ МВС із порушенням вимог закону "Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України".

Про це сказано в постанові Кабміну, прийнятій на екстреному засіданні уряду в п"ятницю.

Відповідно до постанови, Кабмін доручив Цушку забезпечити підтримку громадського порядку в Києві із залученням відповідних органів і підрозділів МВС, оперативно погоджувати з віце-прем"єр-міністром Олександром Кузьмуком заходи, здійснювані МВС, про планування й результати виконання яких інформувати уряд щодня о 10:00 і 22:00.

Кабмін також доручив Цушку забезпечити дотримання посадовими й службовими особами Внутрішніх військ вимог Конституції й законів, актів Кабміну, наказів міністра внутрішніх справ.

Уряд доручив міністрові провести роз"яснювальну роботу серед військовослужбовців, осіб начальницького й рядового складу органів внутрішніх справ щодо неприпустимості порушення Конституції й законів, і попередити їх під розписку про кримінальну відповідальність за виконання явно злочинних наказів.

В одному з пунктів постанови сказано, що використання органів і підрозділів внутрішніх військ для виконання будь-яких завдань здійснюється тільки за наказом або погодженням з міністром внутрішніх справ.

Кабмін своєю постановою доручив міністрові фінансів забезпечити фінансування МВС, направляючи кошти на вирішення пріоритетних завдань його діяльності відповідно до рішень МВС, пишуть Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Кабмін доручив Цушку не підкорятися указу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі