вівторок, 11 серпня 2009 11:56

Ізраїль не видав Україні жодного злочинця - Генпрокуратура

Ізраїль не видав Україні жодного злочинця - Генпрокуратура

У Генпрокуратурі вважають, що ізраїльські спецслужби вже вийшли на слід екс-депутата Віктора Лозінського, але тягнуть час.

Високопоставлений керівник ГПУ припустив, що ізраїльські спецслужби вже вийшли на слід Лозінського, але "просто вирішують, як красиво вийти з ситуації".

"Щоб і вбивцю не покривати, і Україні не видати, якщо у нього ізраїльський паспорт", - пояснив представник Генпрокуратури України.

"Якщо у Лозінського ізраїльське громадянство, шанси екстрадиції нікчемні - ця країна не видала нам жодного оголошеного в розшук злочинця", - визнав він.

Як відомо, раніше ЗМІ України та Росії з посиланням на джерела повідомляли, що Лозінський може перебувати в Ізраїлі. Правоохоронні органи України подали до Ізраїлю офіційний запит про перевірку цієї інформації і можливої екстрадиції Лозінського у разі її підтвердження.

Проте представник прес-служби ізраїльської поліції Олексій Кагальський заявив, що правоохоронні органи Ізраїлю ще не отримали від Генпрокуратури України належних юридичних обгрунтувань (документів), необхідних для початку розшуку Лозінського, через що розслідування нібито "буксує".

Проте в Генпрокуратурі України пізніше заявили, що виконали всі необхідні дії з розшуку екс-депутата.

"Відправка документів, про які говорить пан Кагальський, компетенція СБУ, МВС та Інтерполу. Саме їм Генпрокуратура доручила шукати Лозінського", - підкреслив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"Первинний запит по лінії Інтерполу до Ізраїлю направлений. Це початковий документ для його розшуку. Як тільки знайдуть, і про це стане відомо ГПУ, вона вишле свій запит. Такий порядок. Але якщо ізраїльська поліція вважає, що це треба зробити до затримання екс-нардепа, і це допоможе розшуку - будь ласка, ми готові", - додав він.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не видав Україні жодного злочинця - Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі