понеділок, 16 червня 2008 11:51

Іванов хоче дати жителям Севастополя російське громадянство

Віце-прем"єр Росії Сергій Іванов має намір звернутися до Державної Думи з проханням розглянути питання про підтвердження російського громадянства жителів Севастополя.

Про це він заявив на зустрічі з жителями Севастополя в базовому Матроському клубі Чорноморського флоту Росії.

Під час цієї зустрічі голова громадської організації "Російська община Севастополя" Раїса Телятникова закликала Іванова дозволити жителям Севастополя підтвердити своє російське громадянство.

На її думку, багато жителів Севастополя народилися, коли він був ще в складі Росії, і в 1990-х роках вони були вимушені прийняти українське громадянство, оскільки їм не виплачували пенсії і не брали на роботу.

Іванов завірив, що звернеться до Держдуми з пропозицією розглянути це питання.

"Пропозиції Раїси Федорівної щодо підтвердження російського громадянства за правом народження я обов"язково передам в Державну Думу Російської Федерації", - сказав Іванов.

В ході свого виступу Іванов також неодноразово називав Севастополь "нашим містом".

У Севастополі проживає 380 тисяч людей.

Нагадаємо, що 11 травня в Севастополі мер Москви Юрій Лужков заявив, що це місто ніколи не передавалося Україні і потрібно знову поставити питання про приналежність Севастополя, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Іванов хоче дати жителям Севастополя російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі