понеділок, 29 червня 2020 23:27

Існує загроза повномасштабного вторгнення Росії - МЗС

Існує загроза повномасштабного вторгнення Росії - МЗС
МЗС попереджає про повномасштабне військове вторгнення Росії. Фото: Уніан

Масштабна військова загроза Росії проти України зберігається і, у зв'язку з цим, занепокоєння викликають, зокрема, навчання збройних сил РФ "Кавказ 2020", заплановані на вересень.

Росія продовжує підсилювати військову присутність на окупованих територіях Донбасу та в Криму, заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар агентству "Інтерфакс-Україна".

"Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, і, звичайно, військові це бачать. Нещодавно була заява представника Головного управління розвідки Міністерства оборони, військові чітко розуміють загрози від таких акцій", - зазначив дипломат.

Україна не лише готується до ймовірних наступальних дій у військовому аспекті, а й працює з іноземними партнерами, аби довести, що загроза реальна і нікуди не зникла. І думку про загрози з боку Росії поділяють, зокрема, країни НАТО.

"Ми вже реагуємо, військові - відповідно до своєї компетенції, МЗС - по-своєму, доносячи сигнали до міжнародної спільноти. Ми діємо на упередження і не тільки в плані військової загрози Росії, але і в плані гібридних загроз, інформаційних кампаній, фейк-ньюз тощо та гібридних спроб Росії позбутися санкцій за допомогою міжнародних організацій, про що ми неодноразово говорили в нашій зовнішній комунікації", - наголошує Боднар.

"Нам треба бути готовими до гіршого сценарію, тоді він може не трапитись", - розповів Боднар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка розсекретила схему управління ОРДЛО

Нагадаємо, на окупованому Донбасі фіксують збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп із різних підрозділів спецпризначення РФ.

Зараз ви читаєте новину «Існує загроза повномасштабного вторгнення Росії - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі