вівторок, 28 жовтня 2008 12:27

Ірина Хакамада дала українцям кілька порад, як пережити кризу

Не метушитися, у жодному випадку не переводити гроші в готівку і не купувати різну валюту радить українцям Ірина Хакамада.

У програмі "Шустер Live" на телеканалі "Україна" російська гостя сказала:

"Значить, порада: у жодному випадку не метушитися і не сіпатися, тому що у важкій ситуації кожній людині здається, що він зараз врятує свої особисті гроші, понесе їх з банків – і тоді буде все добре. Але якщо це зроблять всі, тоді гроші перетворюються на пилюку.

В результаті криза має обвальний характер і жертвами стають у тому числі і ті, які винесли гроші з банків. Тому у жодному разі не намагайтеся переводити гроша в кеш і запихати в скляні банки і під матраци.

Друге, дуже важливе: не займатися суєтою покупки різної валюти. Тому що все, що ви сьогодні бачите на екранах телебачення, – ось ці рейтинги національних валют, що скачуть, долари, євро, акції – не має вже ніякого відношення до реальної економіки. Це спекулятивні ігри. Вони під силу тільки великим гравцям. Тому якщо у вас якісь кошти в гривнях, якісь кошти у вас в доларах, якісь в євро – ось і залиште все як є".

Ірина Хакамада пропонує в умовах кризи "пожити економніше": "Аж до того, що, наприклад, якщо у вас є гума зимова на машині. І по теорії, вам можна її поміняти. І ви збиралися її поміняти і витратити на це купу грошей. Але взагалі вона ще може... Вона не лиса... Тобто це не катастрофа для вашого життя. Можна не міняти – от і не міняйте. От ви дружині пообіцяли купити норкову шубу на день народження – ну почекайте..."

УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ірина Хакамада дала українцям кілька порад, як пережити кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі