четвер, 26 липня 2012 00:45

Іранську ядерну програму атакували музикою AC/DC

Іранську ядерну програму атакували музикою AC/DC

Організація з атомної енергії Ірану зазнала чергової хакерської атаки, пише Олександра Еванс в блозі Foreign Policy.

У листі, опублікованому на сайті фінської антивірусної компанії F-secure, неназваний іранський вчений з цієї організації поскаржився директору з досліджень Мікко Хіппонену на те, що ядерна програма Ірану піддалася атаці нового комп'ютерного хробака, що призвело до відключення систем автоматизації на об'єктах в Натанзі і в Куме.

"Крім того, на декількох робочих станціях періодично серед ночі включається музика на повну потужність. По-моєму, це Thunderstruck групи AC/DC", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіберзброя - найнебезпечніша військова інновація століття" - Євгеній Касперський

"Такі речі не нові. Музика використовувалася під час операції Just Cause в 1989 році, в ході якої американські військовослужбовці намагалися виманити панамського президента Мануеля Норьєгу з його притулку в посольстві Ватикану, включаючи в будівлі гучну музику", в тому числі композицію AC/DC "You Shook Me All Night Long", зазначає автор статті.

А недавно група психологічних операцій армії США (PsyOps) визнала, що "важкий метал" використовувався в Іраку, щоб зломити опір полонених, які не бажали йти на співпрацю. Один офіцер сказав Newsweek: "Повірте мені, це працює".

 

Зараз ви читаєте новину «Іранську ядерну програму атакували музикою AC/DC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі