неділя, 21 лютого 2021 23:56

Іран не відповідає на запити та відмовляється співпрацювати: Україна обурена розслідуванням авіакатастрофи МАУ

Іран не відповідає на запити та відмовляється співпрацювати: Україна обурена розслідуванням авіакатастрофи МАУ

Представники Ірану спеціально довго відповідають на запити України в рамках розслідування аварії літака МАУ біля Тегерана та і в цілому відмовляються співпрацювати по деяких моментах справи.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24". Він зазначив, що Іран також часто відповідає на запити України беззмістовно. Також іранці не називають підозрюваних, які вже перебувають під вартою в рамках розслідування.

"Відповіді на ці запити або приходять зі значними затримками, або не містять фактичної інформації, яка вкрай необхідна для просування українського розслідування. Ми наполягали, щоб Іран відкрив завісу над тими подіями принаймні для вузького кола фахівців. Ми запропонували і створення спільної слідчої групи. Ми говорили про проведення спільних слідчих дій. Але досі іранська сторона не відповіла нам позитивно на ці пропозиції", - зауважив Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МАУ: Іран завершив розслідування

8 січня торік у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який виконував рейс Тегеран-Київ. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. А 11 січня офіційний Тегеран визнав, що літак МАУ збила ракета, а трагедія сталася "через людський фактор". Почалося розслідування, яке триває й досі.

Зараз ви читаєте новину «Іран не відповідає на запити та відмовляється співпрацювати: Україна обурена розслідуванням авіакатастрофи МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі