пʼятниця, 14 серпня 2020 21:39

Іран не відмовлявся платити компенсацію за збитий літак МАУ

Іран не відмовлявся платити компенсацію за збитий літак МАУ
Уряд Ірану не відмовлявся платити. Фото: ОП

Заяву глави Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані про відмову платити компенсацію авіакомпанії МАУ за збитий літак не є офіційною позицією іранського уряду.

Текст заяви або помилково переклали, або вирвали з контексту, заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я зв'язався з заступником міністра закордонних справ Ірану і отримав чітку відповідь, що пан Сулеймані не уповноважений робити такі заяви від імені уряду. Зазначена заява була або помилкою в перекладі, або вирване з контексту", - повідомив Енин.

Літак МАУ був застрахований в одній з європейських страхових компаній. Це не звільняє іранську сторону від виплати компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада просить оприлюднити розшифровку "чорних скриньок" збитого літака МАУ

"З іранською стороною ми домовилися, що питання виплати компенсації МАУ буде одним з питань для обговорення під час найближчого раунду переговорів", - сказав Єнін.

Наступний раунд переговорів з Іраном відбудеться в середині жовтня.

Центральна страхова організація Ірану не буде виплачувати Міжнародним авіалініям України компенсацію за збитий 8 січня літак. Про це заявив голова організації Голамреза Сулеймані.

Зараз ви читаєте новину «Іран не відмовлявся платити компенсацію за збитий літак МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі