вівторок, 07 квітня 2020 05:09

Іран буде відповідати за збитий літак МАУ – Кулеба

Іран буде відповідати за збитий літак МАУ – Кулеба
Кулеба розповів про відповідальність Ірану перед Україною. Фото: Інтерфакс

Україна не дозволить Ірану уникнути відповідальності за трагедію з літаком Міжнародних авіаліній України і чекає офіційних роз'яснень від Тегерана з приводу заяви члена парламенту країни про те, що іранські військові "добре виконали свої обов'язки", збивши авіалайнер.

"По-перше, посольство направило ноту для того, щоб офіційно була роз'яснена позиція Ірану. <...> Ми повинні спиратися на офіційну інформацію. Тому коли ми отримаємо офіційну інформацію від Ірану, ми будемо робити відповідні висновки", - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Зворотний відлік" на телеканалі UA: Перший.

"Ми ні в якому разі не дозволимо Ірану уникнути відповідальності за ту трагедію, яка трапилася, і будемо працювати з ним для того, щоб отримати "чорні ящики", для того, щоб узгодити параметри юридичної відповідальності за те, що сталося. І в цьому ми будемо діяти не одні, а разом з нашими партнерами, насамперед з Канадою", - підкреслив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада підтвердила бажання Ірану передати Україні "чорні скриньки" збитого Boeing

Нагадаємо, представник комітету парламенту Ірану з юридичних і судових питань Хассан Норузі заявив в інтерв'ю, що іранські військові добре виконали свої обов'язки, збивши цивільний авіалайнер МАУ. За його словами, рух літака був дуже підозрілим.

Зараз ви читаєте новину «Іран буде відповідати за збитий літак МАУ – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі