Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2011 21:05

Інтелігенція написала відкритий лист на підтримку Тимошенко

Інтелігенція написала відкритий лист на підтримку Тимошенко

Судовий процес проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко носить суто політичний характер.

Про це йдеться у відкритому листі на захист Тимошенко, який підписали 29 письменників, громадських та культурних діячів, повідомляє Українська правда.

"Перші тижні процесу над Юлею Тимошенко показали, що нічого спільного з правосуддям він не має. Це не суд. І навіть не судилище. Це - фарс, в останньому акті якого мають ув'язнити Юлію Тимошенко - і не як людину, а як опозицію, як наразі найпотужнішу фігуру, яка протистоїть режиму та його планам", - вважають культурні й громадські діячі.

Автори листа зазначають, що не всі вони голосували за Юлію Тимошенко, і не кожний є її політичним прибічником. Але вони одностайні в тому, що процес проти неї носить суто політичний характер.

"Згортання демократії, яке відбувається на наших очах, закриє для України шлях до Європи, а в той час ще ширше розверзнуться східні врата нашого радянського минулого", - пишуть митці.

Діячі, що підписали під листом, виразили солідарність з "Тимошенко та іншими опозиціонерами, які піддаються політико-кримінальному переслідуванню".

"Ми вимагаємо від влади закрити справи проти Юлії Тимошенко, звільнити Юрія Луценка та інших політв'язнів", - йдеться в листі.

Автори вимагають від влади "відновити свободу слова, відмінити цензуру новин на телебаченні й усунути маніпулятивно-зомбуючі технології на політичних ток-шоу, провести наступного року чесні парламентські вибори на основі чинного закону".

Лист, зокрема, підписали Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Левко Лук'яненко, Юрій Мушкетик, Ірен Роздобудько, Дмитро Павличко та Василь Шкляр.

Зараз ви читаєте новину «Інтелігенція написала відкритий лист на підтримку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути