четвер, 02 січня 2014 16:32

Інцидент біля "Прем'єр Паласу": Міліція відкрила "кримінал", а "Свобода" вигнала двох членів

Інцидент біля "Прем'єр Паласу": Міліція відкрила "кримінал", а "Свобода" вигнала двох членів
1 січня центральними вулицями Києва пройшов традиційний марш на честь річниці з дня народження Бандери.

Інцидент з фаєрами біля київського готелю "Прем'єр Палас", що виник під час маршу з нагоди 105-ї річниці від дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, є провокацією.

Про це заявили у ВО "Свобода".

У політсилі відзначили, що двоє "свободівців" через це були виключені з її лав.

"ВО "Свобода" заявляє, що засуджує ці провокаційні дії. 2 січня політвиконком об'єднання проаналізував результати акції; за результатами перевірки ухвалене рішення про виключення з лав ВО "Свобода" двох осіб, які були втягнуті в інцидент і які піддалися на провокацію", - сказано в заяві.

У "Свободі" стверджують, що на спланований і зрежисований характер провокації вказує той факт, що обліковий запис, на якому з'явилося "змонтоване відео", був створений напередодні, а "відео активно розпіарили провладні "боти".

"Розцінюємо цей інцидент під час маршу як провокацію проти "Свободи", націоналістичного руху, проти Бандери", - підкреслили в партії.

Крім того, в політсилі зазначили, що напередодні маршу вони отримали інформацію про спробу організувати провокації з метою дискредитації традиційної смолоскипної ходи на честь Бандери у Києві.

У свою чергу, управління зв'язків з громадськістю МВС України повідомило, що напередодні до міліції Шевченківського району Києва звернулася жінка з інформацією про те, що в приміщення одного з готелів в центральній частині столиці кинули предмет, схожий на димову шашку. Повідомлення зареєстровано відповідним чином, проводиться перевірка.

До правоохоронців, які виїхали на місце події, із заявою звернувся спеціаліст служби безпеки цього готелю.

"Чоловік повідомив, що близько 19.00 на бульварі Шевченка невідомий з числа учасників смолоскипної ходи кинув у приміщення готелю предмет, схожий на димову шашку. Правоохоронці провели огляд місця події та опитали свідків", - йдеться в повідомленні. Подія також зареєстрована, проводиться перевірка.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій учасників смолоскипної ходи біля готелю "Прем'єр Палас" 1 січня.

1 січня центральними вулицями Києва пройшов традиційний марш на честь річниці з дня народження Бандери. У соцмережах з'явилося відео, на якому видно, як окремі учасники смолоскипної ходи закидали палаючими фаєрами центральний вхід у готель "Прем'єр Палас".

Зараз ви читаєте новину «Інцидент біля "Прем'єр Паласу": Міліція відкрила "кримінал", а "Свобода" вигнала двох членів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

274

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі