середа, 15 травня 2019 16:17

Інавгурація Зеленського: комітет дозволив призначити дату

Інавгурація Зеленського: комітет дозволив призначити дату
16 травня Верховна Рада визначатиме дату інавгурації Володимира Зеленського. Фото: Reuters

Регламентний комітет рекомендував Верховній Раді розглянути 7 постанов про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського. Таке рішення прийняв на засіданні у середу.

Постанови зареєстрували нардепи Сергій Міщенко (19 травня), Віктор Балога (19 травня), Віталій Купрій (20 і 26 травня), Сергій Каплін (19 травня), Володимир Куренной (17 травня).

Водночас нардеп Андрій Тетерук заявив, що "Народний фронт" і ще кілька депутатських сил пропонують провести інавгурацію 28 травня.

Тетерук реєстрував проект постанови з Бориславом Березою, пише "Українська правда"

Перший заступник голови комітету Павло Пинзеник назвав усі постанови мотивованими.

Тепер на засіданні Верховна Рада має проголосувати на підтримку тієї чи іншої постанови.

Спікер Андрій Парубій заявив, що ВР буде приймати рішення щодо дати інавгурації на основі рекомендацій комітету 16 травня після того, як розгляне закон про Держбюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, чому хочуть інавгурацію 19 травня

Володимир Зеленський переміг на виборах 21 квітня і стане шостим президентом України. До 3 червня має відбутися його інавгурація.

Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Цього дня будуть вшановувати пам'ять жертв політичних репресій.

Зараз ви читаєте новину «Інавгурація Зеленського: комітет дозволив призначити дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі