середа, 15 травня 2019 10:04

Інавгурація в комітеті та ратифікації в залі: онлайн засідання Ради

Інавгурація в комітеті та ратифікації в залі: онлайн засідання Ради
Андрій Парубій запевнив, що до кінця тижня парламент призначить дату інавгурації. Фото: REUTERS

Сьогодні на порядку денному роботи Верховної Ради стоїть понад 20 документів.

У залі зареєструвалися 343 народних депутати.

Традиційно для середи у парламенті - день ратифікацій міжнародних угод. Парламентарі планують розглянути законопроект про зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування. Також візьмуться за посилення соцзахисту дітей і підтримку сімей із дітьми.

Серед іншого до розгляду запропоновані пропозиції щодо проведення кількох парламентських слухань.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. Зокрема, регламентний комітет розгляне постанови про дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, чому хочуть інавгурацію 19 травня

Володимир Зеленський переміг на виборах 21 квітня і стане шостим президентом України. До 3 червня має відбутися його інавгурація. Цього тижня Верховна Рада має призначити дату. У Верховній Раді вже є постанови з пропозиціями призначити інавгурацію на 17, 19, 20, 26 і 28 травня.

Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Цього дня будуть вшановувати пам'ять жертв політичних репресій.

Зараз ви читаєте новину «Інавгурація в комітеті та ратифікації в залі: онлайн засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі