Ексклюзиви
середа, 14 березня 2007 12:33

Ім"я Ніязова зникло з президентського прапора Туркменії

Президент Туркменії Гурбангули Бердимухаммедов видав указ, відповідно до якого ім"я його попередника Сапармурата Ніязова прибрали з президентського штандарта. Тепер на прапорі, який вивішений над резиденцією глави держави, написано просто "президент".

Раніше новий глава республіки, який вступив на посаду в середині лютого, прибрав згадку про Туркменбаши (Батько туркмен - титул Ніязова) з клятви вірності країні і її керівництву.

Крім того Гурбангули Бердимухаммедов звільнив жителів республіки від обов"язку починати з цієї клятви кожен робочий день, а також відмінив обов"язкові концерти, якими за Ніязова супроводжувалися президентські поїздки по країні.

В той же час керівництво республіки заявляє про спадкоємність свого курсу по відношенню до того, який проводив Сапармурат Ніязов. Так, на церемонії вступу на посаду новий президент поцілував "Рухнаму" (книгу Ніязова, яка оголошена в Туркменії священною) і пообіцяв сприяти тому, "щоб вічно торжествували заповіти великого Туркменбаши", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Ім"я Ніязова зникло з президентського прапора Туркменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути