пʼятниця, 16 жовтня 2020 14:42

Ідея Зеленського з опитуванням тягнеться від Медведчука

Ідея Зеленського з опитуванням тягнеться від Медведчука
Те, що говорить Зеленський, пропагував Медведчук, який зараз їздить у Москву.

Пропоноване президентом Володимиром Зеленським опитування - це те, що раніше просував кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук. Про це Gazeta.ua сказав правник Віктор Чумак.

"Людина схильна більше говорити "Так", ніж "Ні". Напише "За". А влада використовуватиме це у політичних цілях. Скажуть: бачите, пряма демократія, народовладдя, з народом спілкуємося.

Більше того, потім можуть сказати: вийшов хороший експеримент, давайте щось ще протягнемо. "Пряме народовладдя" - це ж ідея "Українського вибору" Медведчука. У нього були такі плакати. Це нівелювання представницької демократії, перехід до охлократії. Коли можна маніпулювати думкою виборців і казати: "Думка виборців - така, можемо робити, все що хочемо".

Виборець у багатьох питаннях просто не розуміється, для того і обирають депутатів, президента. Щоб курс країни визначався стратегією, аналізом.

А якщо влада вироблятиме проєкти рішень на підставі таких "опитувань", то перетворимося на консенсусну олігархію з охлократичним нахилом", - каже Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вийшов за владні повноваження і "перевершив" Януковича - голова "Опори"

"Питання в опитуванні не мають жодного змісту. Йде відволікання.

Якщо Зеленський хоче ввести пожиттєве покарання для корупціонерів, у нього є право законодавчої ініціативи. Подавай законопроєкт, які питання.

Так само щодо зміни кількісного складу Верховної Ради. Чому 300, а не 100? Чому саме така цифра, чим вона обґрунтована?

Якщо потрібен медичних канабіс, є відповідні міжнародні протоколи - подавай проєкт закону або вводь через рішення уряду", - говорить юрист.

Влада намагається перенести порядок денний із місцевих виборів на загальнонаціональний рівень, пояснює він.

"Тому що у "Слуги народу" немає жодних шансів отримати свого мера у великому місті і більшість. Хочуть хоч якось підняти відсотки, явку.

Народний депутат Кравчук заявила, що опитування проводитиме якась громадська організація за гроші меценатів. Це значить, що президент є першим кандидатом на довічне ув'язнення, якщо він так дуже хоче. Тому що це і є корупція. Бо він ініціатор, він отримує свою електоральну вигоду. За рахунок коштів сторонніх осіб.

Хто буде меценатом? Ахметов? Може Шефір свої гроші дасть чи Єрмак?" - каже Чумак.

Президент Володимир Зеленський заявив про 5 запитань опитування у день місцевих виборів. Перше запитання стосуватиметься корупції, друге - Донбасу.

Наступні 3 запитання Зеленський озвучив за 9 днів до виборів.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Ідея Зеленського з опитуванням тягнеться від Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі