пʼятниця, 21 лютого 2020 10:23

"Іде інформаційна війна. Провокації продовжаться" - прем'єр про Нові Санжари

Спікер Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради.

У сесійній залі зареєструвалися 273 народних депутати.

"У засіданні беруть участь прем'єр-міністр Олексій Гончарук, представники Кабінету міністрів.

Домовлялися, що годину запитань до уряду буде замінено на звіт уряду", - сказав Разумков.

  Міністри приїхали на ранкове засідання.
Міністри приїхали на ранкове засідання.

Депутати вирішили працювати без перерви.

"Учора ми невідкладно поїхали в Нові Санжари. Для того щоб переконатися, що наші громадяни у безпеці.

Зараз можу доповісти: все необхідне для людей забезпечено. Вони розселені по номерах. У теплі, нагодовані. Епідеміологічну і фізичну їхню безпеку забезпечено", - сказав Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для порівняння. Як Польща опікується евакуйованими з Китаю

Прем'єр додав: "Ті події, які вчора відбувалися... Я не можу на цьому окремо не зупинитися, на мою думку, вони є наслідком у тому числі інформаційної війни, яка продовжується щодо нашої країни і зсередини, і ззовні. Я передбачаю, що провокації продовжаться.

Є інформація про те, що нібито громадянка Китаю, яка 5 днів назад прибула в Україну літаком, побула чотири дні в Києві і виїхала потягом в Москву, на кордоні з РФ нібито була зупинена і там нібито виявлений якийсь вірус і так далі. Думаю, інформаційне поле продовжуватимуть розкачувати, щоб створити паніку, зневірити населення. Посіяти серед нас недовіру і розбрат".

"Немає жодних підстав для паніки. Готові реагувати на виклики. Тиждень назад спеціально їздив у Полтавську область, щоб особисто подивитися, як працює медична система в цій області. Це один із найкращих регіонів із точки зору медсистеми. Тому не випадково обрали цей об'єкт. Ситуація під контролем", - також заявив Гончарук.

Під час сутичок у Нових Санжарах, куди евакуювали українців та іноземців з Китаю, поліція затримала 24 людей. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «"Іде інформаційна війна. Провокації продовжаться" - прем'єр про Нові Санжари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі