понеділок, 01 листопада 2010 14:59

Хвиля кадрових ротацій буде пов'язана з результатом виборів - політолог

Хвиля кадрових ротацій буде пов'язана з результатом виборів - політолог

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що найближчим часом в уряді таки відбудуться кадрові ротації.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Про можливі зміни в уряді говорилося і до місцевих виборів, говориться і зараз. В принципі, можлива одна з відомих комбінацій, вона ймовірна, - йдеться про призначення Буряка міністром економіки, переведення Цушка на посаду міністра з надзвичайних ситуацій і призначення на посаду міністра транспорту Джарти. Думаю, що це дуже схоже на реальний розвиток подій", - переконаний експерт.

На думку політолога, масштабність кадрових перестановок у владній команді залежатиме значною мірою і від результатів місцевих виборів.

"Також деякі міністри можуть певною мірою думати про своє майбутнє. Йдеться і про нинішнього міністра охорони здоров'я, і про міністра вугільної промисловості. Я не виключаю, що й під деякими іншими міністрами також може хитатися крісло. Так що зміни будуть. Наскільки вони будуть масштабними — це вже інше питання. Точно будуть зміни в губернаторському корпусі і серед керівників районних державних адміністрацій. Так що така достатньо потужна хвиля кадрових ротацій, пов'язана з результатом виборів і формуванням нової системи влади, яка підпорядкована безпосередньо президентові", - вважає Фесенко.

На думку політолога, більшість нових кадрових призначень носитимуть більше політичний характер.

"Кадрова проблема завжди існує, але треба розуміти, що коли ми говоримо про уряд, то в даному випадку йдеться не просто про професійні призначення, а про призначення також політичні. А політичний принцип, між іншим, він і в Європі не працює, хоча в Європі працюють серйозні інститути, на відміну від України. Але в нашій ситуації професійний принцип, він може враховуватись. Професійні якості і результати роботи будуть оцінюватися в урядових змінах. От якщо там когось пересунути на інше місце, а когось будуть звільняти, тому що не задоволені його діяльністю. А щодо нових міністрів, то тут будуть десь і професійні ознаки враховувати, і статус людини, хто за ним стоїть, ну і певні політичні інтереси", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Хвиля кадрових ротацій буде пов'язана з результатом виборів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі