вівторок, 18 листопада 2008 10:18

Художник-карикатурист: Тимошенко не подобається, коли їй малюють великі вуха

Василю Вознюку, художникові-карикатуристові, який працює на політичних ток-шоу з Савіком Шустером, найскладніше малювати шаржі на жінок-політиків: "вони надзвичайно гостро на шаржі реагують!"

У інтерв`ю Сегодня художник зізнався, що наприклад, боїться малювати Ганну Герман, "вона дуже красива і рівно настільки ж вимоглива і критична, тому завжди із завмиранням чекаю на її реакцію. Коли вона посміхається, то мені одразу легшає".

Багато політиків "не терплять мої шаржі і рвуть одразу після програми, - розповів Вознюк. - Даруйте, прізвищ називати не буду. Можу сказати, що не в захваті Ющенко, а Тимошенко не подобається, коли їй малюють великі вуха. Хоча мої малюнки в порівнянні з діяльністю багатьох політиків взагалі невразливе нявкання кішки в підворітті".

Найнеприємніший випадок трапився з Наталією Вітренко. "Річ у тому, що я малюю політиків по ходу того, що вони кажуть в ефірі. Одного разу, коли Наталія Михайлівна завзято говорила про продажних чиновників і щосили намагалася захистити від них країну, я на своєму малюнку спробував зобразити, як вона з ними бореться. Перш ніж вручати шаржі політикам, Савік Шустер підходить до мене за коментарями. У той нещасливий для мене день він був настільки засмиканий редакторами, що не встиг цього зробити, - поділився спогадами художник. - В результаті, коли на малюнок направили телекамери, він вперше побачив його і після нетривалої паузи оголосив: "А ось тут Наталія Вітренко... продає Україну за рубель двадцять". Йде прямий ефір, Наталія Михайлівна починає кричати не своїм голосом, обзиваючи "убогого художника". Я хотів піти перед нею вибачитися, але коли почув ряд "приємних" епітетів на свою адресу, то передумав".

Зараз ви читаєте новину «Художник-карикатурист: Тимошенко не подобається, коли їй малюють великі вуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі