понеділок, 15 вересня 2008 15:45

Хто найбільше зацікавлений в перевиборах Ради. Не Ющенко

Експерти вважають найбільш зацікавленою в проведенні позачергових виборів Верховної Ради Партію регіонів.

Про це вони сказали на прес-конференції.

"Найкращий перспективний варіант для Партії регіонів - це дострокові вибори", - сказав політтехнолог Олег Медвєдєв.

На його думку, позачергові вибори не внесуть корінних змін у розміщення сил у Раді, однак посилять позиції Партії регіонів.

На думку керівника Центру прикладних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, позачергові вибори Ради можуть посилити позиції ПР, однак несуть для цієї політичної сили певні ризики.

"У Партії регіонів є перспектива - часткова влада зараз або можливе посилення влади після виборів", - сказав він.

В разі дострокових виборів буде створено коаліцію НУНС і ПР

Він зазначив, що на сьогодні ПР може грати на розпаді коаліції Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", однак, швидше за все, лідер ПР Віктор Янукович не зможе обійняти посаду прем"єр-міністра.

Водночас після проведення позачергових виборів шанси Януковича на прем"єрське крісло зростуть.

Професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", політолог Олексій Гарань також вважає, що позачергові вибори можуть посилити позиції ПР, однак не виключає й перемоги на них БЮТ.

При цьому, на його думку, в разі проведення дострокових виборів буде створено коаліцію НУНС і ПР, у якій провідну роль відіграватиме ПР.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк має намір оголосити про розпад коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" 16 вересня.

Комітет виборців України прогнозує проведення позачергових виборів Верховної Ради в грудні.

Центральна виборча комісія готова до проведення позачергових виборів Верховної Ради у разі їх призначення, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Хто найбільше зацікавлений в перевиборах Ради. Не Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі