четвер, 04 вересня 2008 15:24

Хто на сьогодні долає трипроцентний бар"єр до парламенту (ОПИТУВАННЯ)

У разі проведення дострокових парламентських виборів трипроцентний прохідний бар"єр, що діє на сьогодні, можуть подолати Партія регіонів, БЮТ, Блок Литвина і Компартія, і на межі проходження знаходиться блок "НУ-НС".

Про це свідчать результати соціологічного опитування, оприлюдненого керівником проекту дослідження, співробітником інституту соціології при НАН України Олександром Вишняком.

За його словами, більшість українців мають намір брати участь в дострокових виборах, якщо такі відбудуться - майже 70% респондентів відповіли позитивно на це питання, 25% опитаних не прийдуть на голосування і 6,7% респондентів не змогли відповісти.

За умови, що респондент братиме участь в голосуванні, і на питання за яку політичну силу був би відданий його голос, більшість підтримали б Партію регіонів - 26,6%.

На другому місці опинився БЮТ - 22,2%. Далі слідують КПУ - 5,4%, Блок Литвина 5,1%. Блок "НУ-НС" набрав би 3,9% і знаходиться на межі прохідного бар"єру, враховуючи статистичну погрішність дослідження.

Більше 9% респондентів заявили про те, що голосуватимуть проти всіх і 19,7% ще не визначилися.

Соціологічне опитування проводилося з 15 по 27 серпня 2008 року Інститутом соціології НАН України за замовленням фонду "Український Форум" у всіх регіонах України. Всього було опитано 1800 респондентів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Хто на сьогодні долає трипроцентний бар"єр до парламенту (ОПИТУВАННЯ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі