пʼятниця, 03 липня 2020 07:37

Хто буде після Авакова?

6 років і 4 місяці керує Міністерством внутрішніх справ 56-річний Арсен АВАКОВ – найдовше в історії України. Очолив відомство 27 лютого 2014-го. Перепризначений у грудні того ж року, в квітні 2016-го, у серпні 2019-го і в березні цьогоріч. 5 червня у Верховній Раді понад пів сотні депутатів зареєстрували постанову про звільнення Авакова. Він показав непридатність до виконання посадових обов'язків, некомпетентність і професійну недбалість, ідеться в документі. Правоохоронний комітет передав постанову на розгляд парламенту. На засіданні фракції "Слуги народу" 18 червня депутати повідомили президенту, що не голосуватимуть за програму дій Кабміну, тому що в ньому є цей міністр. Її ухвалення парламентом дає уряду імунітет на рік. Володимир Зеленський відповів: якщо будуть кандидатури на заміну або у фракції невдоволених Арсеном Аваковим буде більше, ніж окремі депутати, питання про його відставку може розглядатися.

Ми запитали експертів: хто буде після Авакова?

 

"Наступний Майдан може бути проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За перші п'ять років на посаді вибудував міністерство під себе. За повноваженнями, бюджетом воно значно більше, ніж було на момент його приходу. Це потужна вертикаль влади. Тримається на взаємній поруці, закріпленій спільною корупцією й криміналом, - говорить Віталій ДЕЙНЕГА, 36 років, засновник благодійного фонду "Повернись живим". - Керівництво країни не може впоратися - МВС тут як тут. Арсен Борисович створить чергові Нові Санжари і їх розрулить. Коли треба результат - він його дасть. І не важливо, чи це боротьба проти коронавірусу, чи призначення винних у справі Шеремета.

Із реформою впорається хороший менеджер. Щоб система не зжерла, треба заходити з командою. Необхідна підтримка президента. Новий міністр має повернутися до переатестації працівників, яку свідомо завалив Аваков. Зачистити поліцію від корумпованих кадрів, убивць, катів. Від тих, хто призначає винних без розслідування. Паралельно має запустити пошук і навчання нових людей".

У НОМЕРІ ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Щороку майже 2,5 тисячі людей звертаються по лікарську допомогу після поліцейських катувань

Євген КРАПИВІН, 26 років, юрист

Напруга в країні стрімко зростає. Президент, СБУ, МВС вдають, що не помічають

Михайло БАСАРАБ, політолог

"Білоруси готові йти за будь-ким, аби не Лукашенком"

Андрій ПОЧОБУТ, 47 років, публіцист

Софія Яблонська знімала китайців прихованою камерою

"Людина старіє, коли припиняє працювати, мріяти і прагнути"

Олександр БОЖИК, 38 років, скрипаль

Діти на заняттях інколи посваряться з писанками в руках. Кажу: тепер цими яйцями тільки в Януковича кидатися

Тетяна КОНОВАЛ, 48 років, писанкарка

"Питав досвідчених, що робити на скелі під час грози. Відповіли: молитися"

Віталій ВАЩУК, 39 років, мандрівник, гід з екстремального туризму

"Черепи несли в гуртожиток і тримали під подушкою"

Лідія ГАРНИЦЬКА, 70 років, інфекціоністка

Музиці потрібні нові формати, поки людство не звикло жити без концертів

Ігор ПАНАСОВ, 44 роки, головний редактор інтернет-порталу Karabas Live

Подробиці читайте у "Країні" №26 (529) від 2 липня 2020 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Хто буде після Авакова?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі