понеділок, 14 жовтня 2019 10:30

"Хто борець, той здобуває світ" - Порошенко привітав воїнів з Днем захисника України

"Хто борець, той здобуває світ" - Порошенко привітав воїнів з Днем захисника України
14 жовтня відзначають День захисника України з 2014 року. Фото: eurosolidarity.org

П'ять років 14 жовтня українці відзначають нове свято, вшановуючи своїх героїв та захисників. Про це сказав п'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, вітаючи українських воїнів з Днем захисника України.

"Важко навіть уявити, але ще в 2014 році, коли "зелені чоловічки" вже окопалися в Криму, Україна відзначала день захисника за російським календарем 23 лютого, – говорить він. - За п'ять років 14 жовтня вкарбувалося в українську історичну пам'ять. Отже, рішення про нове свято було абсолютно правильним".

"Український народ поважає свою армію і пишається нею. Її боїться агресор. На неї з острахом озираються капітулянти", – підкреслив Порошенко.

Українська армія "виставила для них жирні червоні лінії, – і горе тому, хто їх перетне", додав він

"Бо плач не дав нікому ще свободи. А хто борець – той здобуває світ. Ці слова з "Маршу нової армії", нашої нової армії – найкраще передають атмосферу сьогоднішнього дня", – зауважив він.

14 жовтня українці офіційно відзначають державне свято День захисника України. Встановлене 2014 року указом президента. Дату обрано не випадково - цього дня в Україні відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також річницю створення УПА.

Зараз ви читаєте новину «"Хто борець, той здобуває світ" - Порошенко привітав воїнів з Днем захисника України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі